Nasza piekarnia od wielu lat ma swojej ofercie wiele rodzajów chleba gatunkowego, zarówno żytniego jak pszenno – żytniego. Jest bardzo zdrowe i smaczne pieczywo, wyrabiane na kwasie naturalnym wytwarzanym metodą wielofazową, bez udziału polepszaczy i sztucznych barwników.
Chleb żytni “Wygnanowski”
Chleb, który po kilku latach od wprowadzenia do produkcji w Piekarni “POLA”, ma już niemal status produktu “kultowego”. Jest symbolem naszej pasji, tradycji i dobrego polskiego rzemiosła piekarniczego, za którego spadkobierców się uważamy. Więcej o chlebie “Wygnanowskim” możesz przeczytać tutaj. Skład: mąka żytnia (100%), woda, sólGramatura: duże bochny 2,5 kg oraz bochenki 700 i 350 g. | ![]() |
Chleb żytni “Wygnanowski” z ziarnami
Chleb graham
Chleb gryczany
Chleb razowy
Chleb żytni, z przewagą mąki razowej 2000. Smaczny, pożywny i zdrowy, oparty wyłącznie na naturalnych składnikach. Ze względu na przyzwyczajenia naszych klientów, chleb jest zaciemniany barwnikiem naturalnym w postaci mieszanki palonej kawy zbożowej i kakao.
Skład: mąka żytnia, mąka razowa 2000, mąka pszenna, zaciemniacz naturalny, woda, sól
Gramatura: 500 g
Chleb razowy ze słonecznikiem
Receptura chleba razowego wzbogacona o ziarna słonecznika. Dobrze zbilansowana porcja węglowodanów, mikroelementów, białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Skład: mąka żytnia, mąka razowa 2000, mąka pszenna, zaciemniacz naturalny, ziarna słonecznika, woda, sól
Gramatura: 500 g